Print this page

Culorile neon – o alegere indrazneata in designul interior

Rate this item
(0 votes)

Nu putem spune ca culorile neon in designul interior este o tendinta speciala a sezonului, aplicarea acestor nuante aduc o nota de vitalitate in incapere. Unde si cum se pot aplica aceste culori vom vorbi astazi in articolul dat.

Reguli de baza pentru utilizarea culorilor neon in interior.

Multi considera ca culorile neon sunt inacceptabile in interior datorita influentei sale puternice asupra psihicului si perceptia vizuala umana. Dar, daca le folosesti cu intelepciune, atunci efectul poate fi destul de impresionant. Nu-ti fie teama  sa experimentezi cu astfel de culori si cu nuante aprinse. Important este sa tii cont de moderatie si de armomie intre culori. Culorile neon necesita un fundal neutru (fie intunecat sau luminos), astfel incit acestea sunt cele mai potrivite pentru a evidentia piese de accent in interior. Desigur, daca iti place foarte mult culorile "acid", atunci se poate recurge la utilizarea globala a acestorei nuante - de exemplu, se vopseste unul dintre peretii holului in tonul albastru-luminiscent, cu scopul ca restul oformarii sa fie de o culoare calma. 

Culorile neon in interiorul bucatariei.

Daca doresti ca micul dejun sa fie luat intr-o atmosfera revigoranta, vesela, atunci culorile neon in designul bucatariei este ceea de ce ai nevoie. Poti face o combinatie intre un galben  de lamaie sau un verde luminescent pentru mobilier, dar cei care inca nu sunt pregatiti pentru asa nuante pot incepe de la obiecte de decor.

Culorile neon in decorul camerei de zi.

In camera de zi, de regula primim musafirii , dar culorile neon nu la toti poate sa le fie pe plac. De aceea aici trebuie sa fie calculat in amenajarea livingulul cu astfel de nuante. Se poate de facut accent de culoarea neon pe o piesa de mobilier sau un obiect de decor, care cu timpul, daca va fi necesitate, sa il inlaturi. 

 

Read 1656 times

Related items