Tendinte & Tehnici
Eleganţa stilului clasic în decorul casei!
- Afişări: 10276
Clasicismul, ca şi concept de design, se bazează pe rafinament şi pe elemente inspirate din arhitectura antică, însă stilul clasic din prezent în amenajările şi decoraţiunile interioare dau o notă mai dulce exigentului clasicism iniţial, eliminînd liniile stricte şi rigiditatea stilului original.
Stilul clasic este în topul preferinţelor designerilor pentru aspectul său de simplitate. În epoca modernă, piesele de mobilier capătă un aspect mai simplist, păstrîndu-şi eleganţa anterioară. Simetria provenită din antichitate este regula de bază a stilului clasic aplicat în prezent. Optînd pentru stilul clasic nu veţi regreta nicicind, deoarece mereu este în vogă!
Stilul clasic modern elimină coloanele, semicoloanele, şi tot genul de obiecte antice de dimensiuni mari, caracteristice stilului original.
Albul este una dintre culorile caracteristice stilului clasic. Des se apelează la nuanţe pastel: crem, bej, galben, culoarea fildeş, etc.
Combinarea acestor culori cu mobilierul din lemn în culori închise relevă o senzaţie deosebită de confort, eleganţă şi chiar severitate. De optat pentru o nuanţă deschisa pentru pereţi şi una mai închisă pentru mobilier.
Mobilierul în stil clasic este fabricat cel mai des din lemn. Clasicul cere mult lemn, mobilier vechi, recondiţionat, parchet la fel vechi, geamuri mari.
Lemnul de recomandat să fie masiv din vişin, nuc, arţar, pin, fag, stejar, care la rîndul său inspiră confort şi căldură şi este cel mai potrivit pentru o amenajare clasică. Îl puteţi utiliza şi în calitate de pardosea, fiind călduros şi rezistent. Piesele de mobilier sunt confortabile, tapiţate şi funcţionale.
Predomină ordinea şi simetria, liniile drepte în mobilă, şi cele curbate în textile.
La fel de importante sunt şi accesoriile pentru definirea stilului. Adăugaţi vase din porţelan, tablouri, sculpturi sau oglinzi care maresc vizual incaperea. Accesoriile specifice stilului clasic sunt: lampile cu abajur, oglinzi, plante, porţelanuri, covoare, draperii, etc.
Corpurile de iluminat caracteristice stilului clasic sunt cele din fier forjat, pînză şi pot fi atit lustre sau candelabre de cristal, veioze sau lampadare.
Ferestrele pot fi decorate cu ţesături fine, vaporoase care să accentuieze şi mai bine stilul clasic ales pentru decorarea casei. Tablourile fiind pictate pe pînza sau lemn, vor completa atmosfera oferind bun-gust şi optimism.
Prin urmare, stilul clasic modern este unul de comfort luxos, elegant, fără exces în detalii şi accesorii, în care fiecare element contribuie la formarea unui interior armonios.